Новини освіти

Про тематику Першого уроку в 2015/2016 навчальному році

30 липня 2015 - Адміністратор

 

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАІНИ

1/9-354 від 24 липня 2015 року

Управління (департаменти) освіти і науки
обласних та Київської міської державних
адміністрацій

Інститути післядипломної педагогічної освіти

Загальноосвітні та професійно-технічні
навчальні заклади

Про тематику Першого уроку
в 2015/2016 навчальному році

Міністерство освіти і науки України рекомендує загальноосвітнім та професійно-технічним навчальним закладам розпочати 2015-2016 навчальний рік Першим уроком, тематика якого відповідала б принципам Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді, що затверджена наказом МОН від 16.06.2015 № 641.

 

Конкретну тему Першого уроку навчальні заклади визначають самостійно.

 

При обранні теми, підготовці і проведенні уроку важливо звернути увагу на питання історії українського державотворення, розвитку та зміцнення держави, історії державних символів України. Це може бути урок-роздум про історичну долю України, героїку сучасних захисників суверенітету і територіальної цілісності країни, розмова з учнями про сьогодення і перспективи України. Доречним буде також запрошення на Перший урок учасників Революції Гідності, ветеранів і учасників російсько-української війни, волонтерів.

 

Першокласників, які уперше переступаютьшкільний поріг, можна ознайомити з історією школи, досягненнями її випускників.

Також, з урахуванням вікових особливостей учнів початкової школи, на Першому уроці може бути запропоновано тему уроку "Чим може пишатися українець?" з переглядом мультфільмів патріотичної спрямованості із серії "Це наше і це - твоє!", створених телеканалом "ПлюсПлюс", з подальшим їх обговоренням.

 

Найближчим часом Міністерством реалізовуватиметься однойменний проект із цим телеканалом, y якому буде запропоновано взяти участь учням початкової школи.

 

Важливо при проведенні Першого уроку уникнути формалізму й заорганізованості, забарвити перший день нового навчального року святковістю, урочистістю, добрим настроєм, емоційністю, оптимізмом.

 

Заступник Міністра       Павло Полянський

Матеріал взято з сайту: osvita.ua

Немає коментарів. Ваш буде першим!