Новини освіти

75-річчя від дня народження Миколи Вінграновського відзначать на державному рівні

8 лютого 2012 - Адміністратор

7 лютого під головуванням Міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника відбулося засідання Організаційного комітету з підготовки та відзначення 75-річчя від дня народження українського письменника-шістдесятника, режисера, сценариста, актора М. С. Вінграновського.


У засіданні взяли участь члени оргкомітету з Міністерства культури, Міністерства фінансів, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Державного комітету телебачення і радіомовлення, Національної спілки театральних діячів, Київської міської державної адміністрації, Миколаївської обласної державної адміністрації.

За словами Олександра Удода, директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України у листопаді 2011 року на батьківщині митця відбулися низка заходів щодо відзначення його ювілею.

На сьогоднішньому засіданні члени оргкомітету схвалили план заходів з підготовки та відзначення 75-річчя від дня народження М. С. Вінграновського. Так, серед низки заходів упродовж 2012 року буде підготовлено та проведено урочистий вечір, присвячений життю та творчій діяльності Миколи Вінграновського; виготовлено ювілейну поштову марку; ініційовано встановлення пам’ятника в Києві та пам’ятного знаку на його батьківщині у Первомайську Миколаївської області, а також меморіальної дошки на прохідній кіностудії імені Олександра Довженка, де працював, та будинку, де він мешкав.

Рейтинг: 0 Голосов: 0 3127 переглядів

Немає коментарів. Ваш буде першим!