Новини освіти

Громадськість пропонує об’єднати ДПА і ЗНО

13 вересня 2014 - Адміністратор
Процес проведення державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання необхідно об’єднати. На цьому наголосила голова Громадської ради при Міністерстві освіти і науки Галина Усатенко під час проведення експертної зустрічі, присвяченій підсумкам вступної кампанії, в якій взяли участь перший заступник міністра Інна Совсун та представники навчальних закладів Одеської, Львівської, Дніпропетровської та Харківської областей.
 
Голова Громадської ради при МОН зазначила, що попри драматизм і складність літа 2014-го року, вступна кампанія відбулася успішно.
 
Водночас, вона наголосила на невтішних результатах зовнішнього незалежного оцінювання з кількох базових дисциплін: "Це поглибило і виклики, і потребу в переосмисленні процедурних аспектів вступної кампанії".
 
За словами Усатенко, існують аспекти, які слід врахувати у наступних кампаніях. Це, зокрема, зміст і форма ЗНО, які показали паралельність шкільного навчання і підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання, а також невідповідність результатів навчання в школі та результатів складання ЗНО.
 
На думку експерта, вирішити цю проблему можна поєднавши державну підсумкову атестацію та зовнішнє незалежне оцінювання. При цьому необхідно поділити клас на фахові групи, надавши можливість вчителю якісно виконувати підготовку до тестів та переходити на форми індивідуальної роботи з учнями.
 
Як відомо, Умови прийому до вищих навчальних закладів в 2015 році мають бути затверджені не пізніше 15 жовтня. Найближчим часом Міністерство освіти і науки планує оприлюднити проект документа для громадського обговорення, до якого мають бути включені пропозиції фахівців та громадськості щодо вдосконалення проведення ЗНО та вступної кампанії у 2015 році.
 
Джерело: osvita.ua

Немає коментарів. Ваш буде першим!